Deferizare apă

Dacă apa are o culoare galben-roșcată sau un gust metalic pronunțat utilizatorul ar fi bine să ia măsuri imediate pentru deferizare apă! Prezența fierului și a manganului într-o concentrație mult prea mare în apă duce la apariția unor astfel de schimbări de culoare și gust. În momentul în care în apa de alimentare se constată un nivel ce depășește media legală admisă (peste 200 ug/l de fier și de peste 50 ug/l de mangan), trebuie să se ia în considerare instalarea unui sistem de deferizare apă pentru reducerea acestor nivele într-un timp cât mai scurt.

Probleme ce pot apărea dacă nu se optează pentru un sistem de deferizare apă și demanganizare a apei:

-Apariția unor probleme de sănătate, mai ales în cazul persoanelor care suferă de hemacromatoză (sedimentele de fier pot conține urme de impurități sau bacterii care pot fi dăunătoare).

-Distrugerea treptată a instalațiilor de apă (coroziunea rapidă a conductelor de apă).

-Pătarea rufelor și a obiectelor de uz casnic de rugină (fierul se poate depune pe hainele proaspăt spălate, pe obiectele sanitare, etc.).

-Apariția unor depuneri de sedimente care duc la blocajul sau încetinirea debitului de apă.

-Alterarea gustului și a culorii mâncării preparate cu apă contaminată.

Cel mai simplu și ieftin mod de a elimina fierul și manganul din apă este folosirea unui filtru de deferizare apă, așa numitul filtru de deferizare-demanganizare care reține substanțele în exces și curăță apa în profunzime. În urma folosirii unui astfel de sistem de deferizare apă, se poate observa cu ușurință îmbunătățirea culorii, gustului și clarității apei din gospodărie. Mai mult decât atât, dacă vă orientați către un astfel de sistem, vă veți proteja mai bine instalațiile și echipamentele care folosesc apă și nu veți mai fi nevoit să investiți constant în repararea acestora.

Sistemele pentru deferizare apă sunt o soluție pentru sănătatea căminului și a utilizatorilor din cadrul acestuia.

Deferizatoarele de apă, ca și alte sisteme de potabilizare a apei, trebuie alese în funcție de consumul de apă, de numărul de utilizatori casnici, motiv pentru care se recomandă atenție la metrii cubi de apă filtrați pe oră.

Eliminarea fierului din apă se face prin intermediul unor medii speciale de oxidare cu birm sau pyrolox. Acestea funcționează asemenea unui catalizator, ele contribuind la oxidarea și eliminarea fierului și manganului din apă.

Apa potabilă este de o calitate superioară cu cât procesul de deferizare apă durează mai mult, ceea ce înseamnă că viteza de curgere și presiunea apei nu trebuie să fie exagerat de mari.

Top