Tot ce trebuie sa stii despre filtrele de apa si cum functioneaza acestea

Majoritatea dintre noi ne gândim cum să ne îmbunătățim modul de viață și implicit sănătatea. Chiar dacă este vorba despre o dietă sau pur și simplu încerci să mărești aportul de apă, cu siguranță vei avea nevoie de apă de calitate.

Ne aflăm într-un moment în care poluarea își face simțită prezența din ce in ce mai mult în mediul înconjurător, cu impact direct în tot ceea ce consumăm, cu precădere în apa pe care o consumăm. În acest caz ești pus în fața faptului de a folosi un sistem de filtrare a apei, ales special tinând cont de cantitatea de apă pe care o vei folosi.

Mai jos vei afla câteva lucruri despre filtrarea apei, sisteme de filtrare dar și beneficiile apei filtrate.

 

Ce este un sistem de filtrare a apei?

Dacă nu știi ce este și cum funcționează de fapt un sistem de filtrare a apei, vom descrie aici procesul de bază, în forma cea mai simplă. În primul rând, este bine de știut că un sistem de filtrare a apei ajută la decontaminarea acesteia fie printr-un proces chimic, biologic sau efectiv mecanic prin filtre care stochează impuritățile iar apa pe care o vei consuma va fi mult mai sănătoasă.

 

Tipuri de filtre de apă

In prezent, un filtru de apă este indispensabil. Conștientizarea că avem nevoie să folosim apă sănătoasă și sigură, este unul dintre motivele pentru care un sistem de filtrare a apei a fost dezvoltat pe diferte tipuri de filtre de apă, funcții diferite și mărimi.

Mai jos vom descrie câteva tipuri comune de filtre pentru apă:

 

Filtru de apă cu carbon activ. Granulele de carbon activ atrag și capturează impuritățile chimice printr-un proces de absorbție. Carbonul activ variază în funcție de eficacitate, unele elimina clorul, îmbunătățind gustul și mirosul, altele elimină contaminanți precum plumbul, mercurul sau compușii organici volatili.

 

Osmoza inversă, nanofiltrare, ultrafiltrare. Reprezintă procese de filtrare sub presiune, prin care apa contaminată trece prin membrane semipermeabile. Aceste tipuri de filtrare a apei se folosesc in general pentru apa potabilă de gătit sau băut.

 

Filtru ionic. Este unul dintre cele mai bune filtre de apă pentru a deduriza apa sau a elimina anumite elemente specifice din apa menajeră. Acest tip de filtru folosește medii de filtrare cationice, anionice sau mixte, înlocuind contaminanții care intră în contact cu media, cu ioni de sodiu.

 

Sterilizare  cu UV, ozonare. Acest proces este unul dintre cele mai simple metode de purificare a apei fără un dispozitiv special. În acest caz, eliminarea bacteriilor se face prin generarea de lumina ultavioletă sau dozarea de ozon. În acest fel contaminanții precum bacteriile și virușii vor fi eliminați.

 

Un filtru de apă potabilă achiziționat pentru nevoile tale este esențial mai ales dacă vei folosi apa pentru consum zilnic. În condițiile în care sănătatea noastră este afectată zilnic de factorii nocivi, un pas important în menținerea sănătății organismului este să consumăm apă decontaminată. Singura modalitate este folosirea unui sistem de filtrare a apei achiziționat și montat de către o companie specializată în acest domeniu.

Top