Testeaza apa pe care o consumi

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi un sistem de filtrare a apei pentru sănătatea ta și a familiei tale, te sfătuim să apelezi înainte de toate la testarea apei pe care o consumi, de către un specialist în domeniu. Aceste teste te vor ajuta cu siguranță în alegerea celui mai bun sistem de filtrare a apei pentru locuința ta.

Iată câteva teste dar și soluții pe care trebuie să le întreprinzi pentru a te asigura că apa pe care o consumi este sigură din punct de vedere calitativ.

  1.      Testul microbiologic a depășit limitele admise ?

În acest caz este indicat să soliciți de la un specialist în domeniu, o verificare a sistemului de alimentare cu apă din locuința ta și dezinfectarea acestuia. După ce sistemul de alimentare a fost curățat și dezinfectat, apa trebuie retestată. 

Dacă și după acest proces, testul a ieșit iar pozitiv, i-a în calcul schimbarea instalației sanitare cu una nouă sau contactează un specialist în domeniu care te poate ajuta prin instalarea unui sistem de dezinfecție pe sistemul de alimentare cu apă al casei tale. O soluție eficientă de sterilizare constă in montarea unei lampi UV pentru toată casa.

  1.      Apa are un conținut ridicat de calciu, fier și mangan

Din teste a reieșit că duritatea, fierul și manganul au un nivel ridicat în apa pe care o consumi? Nu trebuie altceva să faci decât să instalezi un dedurizator de apă, deferizator de apă sau o stație de multifiltrare care te-ar putea ajuta în acest sens.

În primul rând trebuie să iei în calcul nivelul de duritate, concentrațiile de fier și mangan din apă, în alegerea unui sistem de tratare al apei. Acestea se găsesc pe piață într-o gamă foarte variată, cum ar fi: cele manuale, semi-automate, automate, non-electrice, electrice și electrice cu valvă volumetrică.

  1.      pH-ul este scăzut si apa are un gust amar

În cazul de față nu este neaparat ca apa să fie contaminată, ci este posibil ca apa să aibă o putere mare de coroziune asupra instalațiilor sanitare și o testare a apei în apropierea sursei de apă este binevenită.

Pentru rezolvarea acestei situații este necesar instalarea unui sistem de reglare a pH-ului apei, dar o metodă simplă, eficientă și elegantă mai poate fi și adăugarea unei soluții speciale care se găsește pe piață pentru neutralizarea sau schimbarea pH-ului.

  1.      Apa are un miros strident de sulf

Este important să cunoști cauza mirosului neplăcut. Mirosul ar putea fi cauzat de o reacție chimică sau biologică. Dacă testul microbiologic a ieșit pozitiv, este indicat să dezinfectezi instalația după care să instalezi un sistem de dezinfectare.

În cazul în care testul microbiologic a ieșit negativ, trebuie să instalezi o aerisire pe sistemul de alimentare cu apă sau mai indicat ar fi un sistem de filtrare cu carbon activ.

  1.      Conținut de gaz metan în apă

După cum știm cu toții, gazul metan este incolor, inodor și insipid, prin urmare nu poți detecta gazul prin gust, văz sau miros. În cazul în care, concentrația de gaz din apă este mai mică de 2mg/litru, nu ai de ce să te îngrijorezi.

Dacă limita trece de 2mg/litru este indicat sa iei măsuri suplimentare, precum realizarea unei ventilații a puțului fântânei, în cazul în care locuiești la casă și ai o fântână în casă.

O altă măsură urgentă, este efectuarea de analize ale compoziției apei și izotopice de carbon pentru a determina sursa gazului și chiar instalarea unor senzori de gaz în cazul în care nivelul gazului din apă trece de 10 mg/litru.

Acum că ai aflat cum să testezi apa pe care o consumi, nu rămâne decât să ceri părea unor specialiști în vederea testării și achiziționării unui sistem de filtrare a apei, care să aibă grijă de sănătatea ta și a familiei tale.

Top