Testarea eficientei filtrului de apa

Dacă nu știai, filtrarea apei este așa de importantă încât a ajuns la rangul de știință. De fapt filtrarea apei este o metoda cercetată, exactă pentru filtrarea contaminanților din apă. Eficiența unui filtru de apă este dată de teste stricte de lungă durată, care pot confirma calitatea apei zi de zi, până în momentul când acesta este înlocuit cu unul nou.

  •         Durata de viață a unui filtru de apă

Cifrele ce vor reieși din teste, conferă filtrelor de apă garanția și reputația în piață. Standardul de calitate  pentru care se luptă majoritatea producătorilor de filtre este de 99,99%, însă consumatorii trebuie să fie conștienți că există filtre de apă cu standarde diferite și că vor plati prețul standardului cerut.

Garanția unui filtru mai poate fi dată si de testele de scurtă durată, care oferă o indicație despre nivelul de impurități reținut. La acest tip de test nu se poate verifica perioada de timp și nici momentul când trebuie schimbat.

Rezultatele privind eficacitatea unui filtru de apă, nu sunt cele care ne vor spune ce cantitate de sedimente sau bacterii a reusit să filtreze, ci cantitatea de sedimente sau bacterii ce se află în apă după filtrarea acesteia.

  •         Testarea filtrului la presiune ridicată

Atunci când ai decis să achiziționezi un filtru de apă, trebuie sa iei în calcul debitul la care a fost testat filtrul. Dacă debitul la care a fost supus în teste filtrul de apă este mai mic decât debitul de la sursa de apă, este clar că aici intervine un semn de întrebare. Înainte să faci o asemenea achiziție, pleacă de acasă cu temele făcute, pentru a face o achiziție pe termen lung.

Alți factori importanți pe care trebuie să-i ai în vedere la achiziționarea unui filtru de apă sunt tipul de contaminanți pe care îi poate reține si volumul de apă filtrată.

În concluzie, ori de câte ori este posibil, optează întotdeauna pentru un sistem de filtrare care a fost testat la o metodă standard pentru mediul în care vrei să montezi filtrul de apă. Într-o metodă standard sunt utilizate niveluri semnificative de contaminare a apei, debitul la care eficiența este maximă dar și durata de viață a acestuia.

Top