Cum sa alegi un filtru de apa pentru casa ta

Calitatea apei este unul dintre subiectele care ne preocupă din ce in ce mai mult, motiv pentru care producătorii unor astfel de sisteme de filtrare a apei dezvoltă aceste produse pentru a satisface nevoie consumatorului.

Un filtru de apă este necesar in zilele noastre, insă este important să știi ce tip de sistem de filtrare a apei este cel mai bun pentru locuința ta si nevoile tale.

In primul rând este important să alegi intre un sistem de filtrare a apei care se va monta la punctul de intrare a apei in locuință sau un sistem de filtrare a apei care se va monta la punctul de consum.

Iată câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a alege un sistem de filtrare a apei special conceput nevoilor tale:

 

  1.       Evaluează necesarul și modul de utilizare a apei pentru locuința ta

Este important să ai in vedere modul în care vei folosi apa din locuința ta și cantitatea acesteia. In acest sens poți opta pentru un filtru de apă la sursă și care va filtra intreaga cantitate de apă pe care o vei folosi, fie poți opta pentru achiziționarea mai multor filtre de apă pe care le vei monta la fiecare punct de consum din locuință.

 

  1.       Tipuri de filtre de apă pentru punctul de consum

Dacă te-ai hotărât să alegi acest tip de filtru de apă, află că acestea sunt foarte ușor de folosit si le poți găsi in diferite forme si după tipul de utilizare, cum ar fi:

-         Filtre cu montaj sub chiuvetă

-         Filtre pentru robinet

-         Filtre pentru capul de duș

-         Căni filtrante

 

  1.       Nivelul de contaminare a apei

Un factor important in alegerea unui tip de filtru de apă, este nivelul de contaminare a apei. In acest sens poți face o analiză a apei din zona in care locuiești, la un laborator specializat, analiză care te va ajuta să alegi un filtru care va decontamina in proporție de 100% apa folosită.

Un alt factor important este să observi particulele vizibile din apa pe care o folosești. Acestea pot fi particule de rugină sau sedimente iar in acest sens, te sfătuim să te asiguri că instalația de apă nu prezintă depuneri de sedimente sau acolo unde instalația prezintă un nivel de degradare, este indicat să o inlocuiești cu una nouă.

 

  1.       Cantitatea de apă folosită

Pentru a avea o calitate bună a apei, este necesar să iei in calcul cantitatea de apă folosită dar și numărul membrilor familiei. Dacă vei avea nevoie de apă doar pentru consumul zilnic in ați satisface setea, o suită de filtrare este cea mai bună investiție pentru o singură persoană.

În cazul unei familii, cea mai bună decizie este achiziționarea unei stații de filtrare cu montaj sub chiuvetă, deoarece cantitatea de apă folosită va crește iar un simplu filtru nu va putea satisface nevoile tuturor membrilor familiei.

 

Așadar, cu ajutorul unui filtru de apă bine ales, vei avea mereu la îndemana cantitatea de apă necesară consumului de zi cu zi. Ia in calcul recomandările de mai sus atunci când cauți un sistem de filtrare a apei special nevoilor tale și te asigurăm că te vei bucura de cea mai bună achiziție.

Top