Ce este si de ce este necesar un filtru pentru dus.

Filtrele de duș elimină clorul și cloraminele care dăunează pielii, din apă. Majoritatea dintre noi ne gândim cum să consumăm apă cât mai pură, dar nu ne punem problema apei cu care ne spălăm.

Ei bine, chiar și apa cu care facem duș zilnic poate avea un impact negativ asupra organismului chiar dacă aceasta nu este consumată intern. De pildă, clorul adăugat în apă prin sistemul de alimentare public îți poate decolora, strica părul, poate facilita apariția unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea sau eczemele. Deci, un filtru de duș îți poate asigura cu adevărat, nu doar o relaxare la finalul zilei, ci și o îngrijire a pielii sau a părului care ne sperie la un moment dat pe toți, atunci când observăm că începe să cadă sau să albească.

De ce ai nevoie de un filtru de duș?

Acest sistem de filtrare îți va proteja pielea și părul de senzația de uscăciune și iritație, prin eliminarea clorului din apă. Clorul nu face altceva decât să grăbească apariția unor probleme ale pielii, ecneei, erupțiilor cutanate.

Mai mult decât atât, în timpul unui duș fierbinte, clorul este eliberat din apă și ca gaz, pe care nu este exclus să-l inhalezi. Un studiu făcut, arată că pentru 10 minute de duș în apă clorurată, este echivalentul a 10 pahare de apă clorurată consumate, aproape de consumul necesar de apă pentru o zi.

La fel de bine poate facilita apariția celulitei, deoarece pielea produce în mod natural substanțe care ajută la elasticitatea acesteia, iar clorul oprește producerea acestor substanțe, îmbătrânind pielea încă de la o vârstă fragedă.

De asemenea, clorul poate fi nociv și pentru păr. Dacă obișnuiești să-ți vopsești părul, poți lua în calcul că multe dintre problemele de nuanță sau de elasticitate a părului apar tocmai din cauza apei cu care l-ai spălat.

La fel ca în cazul pielii tale, părul produce o substanță de protecție care menține părul puternic și sănătos, substanță care poate fi neutralizată odată ce clorul a ajuns pe firul de păr. Cu siguranță, imediat după duș simți pielea uscată sau părul fără volum, iar principalul factor negativ nu este altul decât clorul ce se găsește într-o oarecare măsură în apă.

Nu după mult timp după ce ai pășit sub duș, porii pielii încep să se deschidă, pielea devenind ca un burete care nu doar că absoarbe apa, ci și compușii chimici care se găsesc în ea. Având o greutate moleculară mică, clorul poate trece foarte ușurință prin piele iar din piele în organism, lucru care se întâmplă mai ales în rândul copiilor a căror piele încă se află în stadiul de dezvoltare.

Top