Cat de sigura este apa in timpul pandemiei COVID-19

Odată ce Organizația Mondială a Sănătății a anunțat oficial pandemia COVID-19, nu mai ai niciun motiv să fii indiferent ori să nu iei măsuri de protecție pentru tine și pentru cei din jurul tău.  Cel mai important lucru care nu s-a discutat în mediul public și care este foarte important, este calitatea apei. Ei bine, te-ai gândit vreodată la calitatea apei cu care te-ai spălat pe mâini cu atâta atenție, de când #stăm acasă?

Mai mult ca niciodată, în această perioadă de pandemie, depindem 100% de igienă pentru a preveni într-o oarecare măsură infectarea cu coronavirusul COVID-19. Această pandemie nu trebuie ignorată, ținând cont și de mișcările maselor de oameni în lume.

Dar ce poți face acasă la tine, pentru a te păzi de acest virus? Răspunsul este filtrarea apei pe care o folosești, unul dintre cele mai esențiale lucruri pentru omenire. Corpul uman reprezintă 75% apă, iar consumul de apă la fiecare 15 min este esențial în prevenirea răspândirii virusurilor, arată un studiu făcut de japonezi.

La fel cum s-a întâmplat și în timpul celor două pandemii de SARS, din anii 2000 și 2003, virusul se poate răspândi și prin apă, iar aici vorbim de sistemele publice de canalizare și de alimentare cu apă. Datele din acea perioadă au arătat că metodele de purificare a apei, cum ar fi osmoza inversă, au reușit să inactiveze coronavirusul.

Ce trebuie să faci pentru a consuma apă 100% sigură?

După indicațiile Organizației Mondiale a Sănătății, în această perioadă este necesar să avem o cantitate de apă potabilă de rezervă pentru o perioadă de două săptămâni. Desigur, te-ai gândit imediat că apa îmbuteliată este cel mai rapid și sigur mod, însă nu ai luat în calcul că această soluție este una nesustenabilă și costisitoare .

În aceste perioade de incertitudine, apa 100% sigură, va fi printre primele lucruri care pot deveni o marfă rară, peste noapte. Deci, ce zici de apa de la robinet?

Calitatea apei din sistemul de alimentare public, depinde într-o mare măsură de zona în care locuiești. Chiar dacă aceasta este tratată, centralizată și trimisă spre consum prin sistemul public, calitatea apei va fi scăzută, odată ce a ajuns la robinetul tău.

Pentru a te asigura ca folosești o apă 100% sigură, te sfătuim să montezi pe sistemul de alimentare cu apă din apartamentul tău un sistem de purificare a apei prin osmoză inversă.

 De ce? Iată câteva date care te vor convinge să folosești un purificator cu osmoză inversă.

Filtrul cu osmoză inversă elimină:

  •         pesticidele
  •         nitrații
  •         hormonii
  •         antibioticele
  •         bacteriile
  •         vurusurile

Vestitul coronavirus are un diametru de 100-120 nanometri. Porii membranei unui purificator cu osmoză inversă au o dimensiune de 0,1 nanometri, de aici rezultă că porii membranei unui purificator sunt de 1000 de ori mai mici decât dimensiunea acestui virus, deci șansele ca apa să fie infestată cu acest virus sunt egale cu 0.

Dacă tot am vorbit despre filtrarea apei prin osmoză inversă, vom detalia mai jos câteva aspecte despre acest filtru minune care va avea grijă de sănătatea ta.

Tehnologia de purificare a apei prin osmoză inversă, este sigură în proporție de 99,8%. Membranele semi-permeabile filtrează apa, prin aplicarea unei presiuni externe care va impinge apa curată spre robinet, iar elementele dizolvate în apă, precum impurități, bacterii sau virusuri rămân în spatele membranei semi-permeabile.

Spitalele și stațiile de dializă folosesc sisteme de osmoză inversă pentru a îndepărta impuritățile cele mai greu de separat din apă, iar apa purificată prin acest sistem  este potrivită pentru prepararea mâncării bebelușilor.

Pentru a te bucura de o calitate ireproșabilă a apei, este indicat ca presiunea apei la intrarea în instalația de osmoză să fie de minim 2 bar. În caz contrar este necesar să-ți achiziționezi un sistem de osmoză inversă cu pompă de presiune inclusă.

Dacă te-am convins că ai nevoie de un asemenea sistem de purificare a apei, nu rămâne decât să apelezi la specialiștii noștri, care te vor ajuta să găsești cea mai bună soluție pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Top